orange-legal-update

Werkgevers update: het wetsvoorstel inzake het nieuwe arbeids- en ontslagrecht is door de Tweede Kamer aangenomen! (vervolg)

Werkgevers en afdelingen P & O doen er verstandig aan om tijdig te anticiperen op de voorgestelde wijzigingen van het nieuwe ontslagrecht (Wet Werk en Zekerheid). De wetsvoorstellen zijn op 18 februari 2014 door de Tweede Kamer aangenomen! Thans resteert alleen nog de goedkeuring van de Eerste Kamer. Naar verwachting zal de Eerste Kamer de goedkeuring verlenen. Zodra deze laatste formaliteit het geval is, dan is een mijlpaal op het gebied van het arbeidsrecht bereikt. Het arbeidsrecht gaat dan op fundamentele onderdelen op de schop.

Bedacht dient te worden dat -uitgaande van de te verwachten goedkeuring door de Eerste Kamer- een gedeelte van de wetsvoorstellen reeds per 1 juli 2014 in werk treedt en een gedeelte per 1 juli 2015. Geadviseerd wordt daarom aan werkgevers om tijdig actie te ondernemen. Noodzakelijk is dat het opstellen van arbeidscontracten, het voeren van beleid bij het aanmaken en opbouwen van personeelsdossiers en het maken van eventuele ontslagafwegingen worden voorbereid en afgestemd op het aanstaande nieuwe ontslagrecht. Op deze manier hoeven werkgevers niet onaangenaam verrast te worden op het moment dat de nieuwe wetgeving een feit is.

Om kennis te nemen van de headlines van de voorgestelde wijzigingen: http://bit.ly/1dcy2c8

Werkgevers worden uitgenodigd om contact op te nemen met Orange Legal om eens te praten over de mogelijkheden om te anticiperen op de aanstaande wijzigingen.

Deel dit artikel:

Picture of Floris Zwartkruis

Floris Zwartkruis

Orange Legal is een modern en ambitieus juridisch advieskantoor voor bedrijven en particulieren binnen de Randstad, met specialisatie arbeidsrecht.

Laatste nieuws

Stuur ons een bericht

Neem direct contact op

Of vul onderstaand formulier in. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).