orange-legal-update

Orange Legal bij Radar over rechtsbijstandverzekering!

Op 5 december 2016 is de live-uitzending van Radar geweest over de rechtsbijstandverzekering. Antoinette Hertsenberg (presentatrice/eindredactrice Radar) ging tijdens de uitzending in gesprek met Floris Zwartkruis (Orange Legal).

Uitzending gemist? Klik dan op de volgende link:

http://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/05-12-2016/rechtsbijstandverzekering-1/

Ruim drie miljoen Nederlanders hebben een rechtsbijstandverzekering. Die verzekering is bedoeld als bescherming wanneer je te maken krijgt met een juridisch geschil. Maar hoe goed behartigt de verzekeraar jouw belangen?

De juristen die zij inzetten willen wel héél graag schikken. En het is de vraag of het überhaupt wel zin heeft een rechtsbijstandverzekering te hebben. Tijdens de uitzending van Radar werd duidelijk dat het behartigen van de belangen van de verzekerden door de verzekeraars geen vanzelfsprekendheid is.

Niet alleen de rechtsbijstandverzekering kwam tijdens de uitzending aan de orde, maar ook de aanvullende dienstverlening van bijvoorbeeld DAS Rechtsbijstand. Deze aanvullende dienstverlening, is door DAS “Flexx” gedoopt. Getoond werd o.a. een DAS-reclame die op de televisie wordt uitgezonden, waarin mediation vanwege een echtscheiding gepromoot wordt. Te zien en te horen is dat een jong kind de dupe lijkt te worden van de echtscheiding:

“(…)we hebben een zoontje (…) en die weet nog van niks (…)”.

Gesuggereerd wordt dat DAS hiervoor een oplossing biedt. Dat die ‘oplossing’ echter bepaald niet goedkoop is noch onderdeel blijkt uit te maken van de rechtsbijstandverzekering, wordt tijdens de uitzending van Radar eveneens duidelijk.

Deze post is geschreven door mr. Floris Zwartkruis (Orange Legal). Voor meer informatie over deze post of een arbeidsrechtelijke kwestie voor werkgevers of werknemers kan contact worden opgenomen via info@orangelegal.nl. Zie ook www.orangelegal.nl

->”Tag” Floris Zwartkruis voor “arbeidsrecht“, “ontslag“, “rechtsbijstand” en “reorganisatie

Deel dit artikel:

Picture of Floris Zwartkruis

Floris Zwartkruis

Orange Legal is een modern en ambitieus juridisch advieskantoor voor bedrijven en particulieren binnen de Randstad, met specialisatie arbeidsrecht.

Laatste nieuws

Stuur ons een bericht

Neem direct contact op

Of vul onderstaand formulier in. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).