orange-legal-update

Onthullingen Juridisch WK 2014: part 3

Onthullingen WK 2014: (part 3)  Rechtsbijstandverzekeraars koersen af op verscherpt toezicht? (part 3)

“Oranje spectaculaire overwinning”

Het Oranje WK-voetbal Team is gisteren na een spectaculaire overwinning op Brazilie (3-0) dik verdiend een bronzen medaille binnengesleept! Alvast vooruitlopend op de finale-wedstrijd van vanavond (Argentinië- Duitsland), volgen hieronder de aangekondigde juridische onthullingen in het kader van het toezicht op de rechtsbijstandverzekeraars.

Al hetgeen hieronder is opgenomen moet worden begrepen als een zuiver persoonlijke beschouwing van juridisch adviseur mr. Floris Zwartkruis  over het Toezicht op de rechtsbijstandverzekeraars, zoals ARAG, DITZO, Unive (SUR Rechtsbijstand), Achmea Rechtsbijstand, Interpolis Rechtsbijstand, SRK Rechtsbijstand etc.).

“Voetballen”

Ook DAS rechtsbijstand hoort onverminderd in het voormelde rijtje thuis. Echter, het valt moeilijk te ontkennen dat laatstgenoemde rechtsbijstandverzekeraar tenminste wel “(voet-)BALLEN” heeft gehad om de discussie met heel wat partijen aan te gaan en om -tegen beter weten in- zelfs te procederen tegen hun eigen klanten tot en met het Europese Hof toe. Je zou toch denken dat ook DAS Rechtsbijstand weet dat hun klanten min of meer Koning zijn!

De andere hiervoor genoemde rechtsbijstandverzekeraars (ARAG, DITZO, Unive (SUR Rechtsbijstand), Achmea, Interpolis, SRK Rechtsbijstand etc.) houden er een andere werkwijze op na. Die werkwijze is ontleend aan de gouden tijden van weleer waarin plaats klaarblijkelijk plaats was voor de “Ouwe Jongens Krentenbrood”-Mentaliteit. Ook de laatstgenoemde rechtsbijstandverzekeraars ontkomen/ontkwamen niet langer aan de aandacht die het thema “rechtsbijstandverzekering” inmiddels gekregen heeft. Evident is dat verzekerden steeds mondiger zijn en niet meer klakkeloos aannemen hetgeen hen wijs wordt gemaakt. Zij willen gewoon niet meer op het verkeerde been worden gezet, maar het product dat zij besteld hebben. “Da’s nou de klant zijn/haar goed recht”!

In een toekomstige update op www.Orangelegal.nl/nieuws zal beslist aandacht worden besteed aan de vraag die opkomt: voldoet het huidige product “rechtsbijstandverzekering” eigenlijk wel nu er sprake lijkt te zijn van misleiding en non-conformiteit?

Deel dit artikel:

Picture of Floris Zwartkruis

Floris Zwartkruis

Orange Legal is een modern en ambitieus juridisch advieskantoor voor bedrijven en particulieren binnen de Randstad, met specialisatie arbeidsrecht.

Laatste nieuws

Stuur ons een bericht

Neem direct contact op

Of vul onderstaand formulier in. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).