orange-legal-update

Directeur SRK Rechtsbijstand stelt via open brief kennismaking voor

In een open brief aan Floris Zwartkruis heeft SRK Rechtsbijstand op 6 februari 2017 via LinkedIn het voorstel gedaan tot een kennismaking.

In opspraak geraakte rechtsbijstandverzekering

Op 5 december 2016 te 20.30 uur heeft #Radar aandacht besteed aan de in opspraak geraakte rechtsbijstandverzekering nadat eerder uit een testpanel van Radar onder 43.000 respondenten was gebleken dat 20% van de consumenten (zeer) ontevreden is over hun verzekering: oftewel 600.000 ontevreden klanten.

Gebrek aan transparantie / gesjoemel en misleiding

Dat vraagt om een transparante opstelling van de (uitvoerende) verzekeraars. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat in de verzekeringsbranche met “Onderzoek” wordt gesjoemeld (https://www.linkedin.com/pulse/das-rechtsbijstand-vangt-bot-met-discussie-vrije-floris-zwartkruis?trk=mp-author-card , consumenten worden misleid (zo stelt SRK tegen beter weten in een advocatenkantoor te zijn) en discussies onmogelijk worden gemaakt door het verwijderen van gewaardeerde comments, ongeacht of deze onwelgevallig zijn voor SRK Rechtsbijstand.

Tuurlijk is het leuk om kennis te maken. Maar het is wel heel naïef om te veronderstellen dat met een kennismaking de problemen zijn opgelost. Ik refereer hierbij ook even aan de bespreking die anderhalf jaar geleden (op 2 juli 2015) is geweest met de directie van DAS Rechtsbijstand (Jan Moerland en Janine Nanninga). Ook DAS Rechtsbijstand heeft niets gedaan met het voorstel van Floris Zwartkruis om na te denken over het oprichten van een werkgroep/commissie waarin diverse partijen zijn vertegenwoordigd (Consumentenbond, Verbond van verzekeraars, het bedrijfsleven, de advocatuur, Autoriteit Consument en Markten en wellicht de politiek.) om de problemen aan te pakken en op te lossen.

Conclusie: Floris Zwartkruis wil ook graag kennis maken met Peter Leermakers. Gezien het feit dat een discussie niet op prijs wordt gesteld door SRK, stelt Floris Zwartkruis aan Peter Leermakers voor om een drankje te doen bij Q & A Business Events https://www.linkedin.com/groups/8536670. In het voorjaar van 2017 wordt een borrel georganiseerd: een prima gelegenheid voor een kennismaking.

Deel dit artikel:

Picture of Floris Zwartkruis

Floris Zwartkruis

Orange Legal is een modern en ambitieus juridisch advieskantoor voor bedrijven en particulieren binnen de Randstad, met specialisatie arbeidsrecht.

Laatste nieuws

Stuur ons een bericht

Neem direct contact op

Of vul onderstaand formulier in. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).