orange-legal-update

De spannende “trektocht” van Sander D., Henkie & Henny

Column Floris Zwartkruis

“Middenin het bos gaan de blinddoeken af bij Henkie en Henny”

Middenin het bos gaan de blinddoeken af bij Henkie en Henny.

“Een dropping”

Een “dropping” heet dat, zegt Sander D. Het leiderschap van de dropping heb ik geleerd bij de padvinderij, voegt Sander D trots eraan toe. Daar heb ik mijn carrière als “hard core- jurist” een stevige boost gegeven.

Daar heb ik ook Mark Rutte en de Opperhopman van de NOvA leren kennen: Bernard de Leest. Dat is nu een “SDU-vrindje” van me, zegt Sander D.

“Te gek! Dat kunnen ze bij de rechtsbijstandverzekeraars wel gebruiken zo’n “specialist” zegt Henkie vol lof.

“Sander D. ik zal wel een goed woordje voor je doen bij de NOvA en SDU”, zegt Henkie.

Stevig in het zadel

Nou, Sander D. erg fijn, jij spreekt onze taal. We gaan voor jou regelen dat jij stevig in het zadel, subsidiair stevig op de schoot, bij Achmea komt te zitten.

“Maarre mondje dicht hè, want we zitten met “de belangen”, als jullie begrijpen wat ik bedoel…

De ouwe jongens knikken braaf en maken met handen de bevestiging in een beweging voor hun mond: “wij zeggen niets”.

De beloofde trektocht naar de ‘mediterranean sea’

“Allemaal leuk en aardig Sander D. maar we zouden toch naar een tropische bestemming gaan, een trektocht naar de ‘mediterranean sea’?” zegt Henkie met duidelijk teleurstelling in zijn stem te horen.

“Ik heb een beetje gejokkebrokt!” zegt Sander D.

“Ik heb een beetje gejokkebrokt”, zegt Sander D. Maar, zegt Sander D., “laat je verrassen”. In het leven weet je nooit hoe het eindigt. Ik had ook nooit durven dromen dat ik CEO van Achmea zou worden: en kijk mij nu eens daar ‘staan’. Ok, ok, ok…kijk mij daar nu eens ‘zitten’ op de schoot van de zware jongens van Achmea. Ik mag niet klagen, zegt Sander D. Ik zit er iedere dag lekker warm en knus, telkens weer op een andere schoot. Die jongens bij Achmea weten wel van wanten en hoe ze zoete broodjes moeten bakken. Ik voel mij elke dag weer gevleid bij Achmea. “Daar kunnen wij nog wat van leren”, zegt Sander D.

Zoete broodjes en krentenbrood

“Over zoete broodjes gesproken we gaan zo lekker lunchen. Ik weet dat jullie dol zijn op krentenbrood. Dus dat belooft een lekkere lunch te worden”, zegt Sander D.

Niet dat gewone krentenbrood natuurlijk, maar het authentieke “ouwe jongens-krentenbrood” van weleer.

Henkie neemt het woord over van Sander D. “Sander D. je weet dat in de rechtsbijstandsverzekeringsbranche het vol met geheimen zit he. Maar ik wil je toch alvast een geheimpje verklappen over dat krentenbrood. Zit daar ook al een geheim aan?, vraagt Sander D. zich hardop af.

“Wist jij dat het van de warme bakker komt?” vraagt Henkie aan Sander D.  

Sander D. denkt lang na en wil antwoorden met een intelligente tegenvraag: Hoe kan dat nou? Hier in het bos heb je toch helemaal geen winkels of een bakkerij zitten? Nee Sander D. Je begrijpt me helemaal verkeerd, zegt Henkie. Ik heb het over Frits. Frits Bakker! Frits is een vrindje van mij, een “ouwe jongens krentenbrood”-vrindje. Frits is een hele warme persoonlijkheid. Hij “jokkebrokt” een beetje. Net als jij Sander D.! In ons ouwe jongens krentenbroodnetwerk is jokkebrokken gewoon hetzelfde als sjoemelen of gewoon frauderen of gewoon corrumperen. Niets mis mee! Geen erge dingen natuurlijk en uitsluitend in het belang van Nederland, de consument en de belastingbetaler. Als “hard core-jurist” en met een uitgekiende kennis van de juridische branche, kies ik mijn woorden altijd zeer zorgvuldig, zegt Sander D.

“Niemand maakt ons wat!”

Om in verzekeringstermen te spreken: we zijn gedekt door het hele malafide “ouwe jongens krentenbrood”- netwerk: niemand maakt ons wat: de top van het Openbaar Ministerie durft niks te beginnen, AFM, ACM en DNB zijn zo mak als een lammetje en omarmen de strategie van de verwaarlozing. Zij praten onze ouwe jongens-taal, weet Henkie. Op mij kun je ook rekenen zegt Henkie.

Je moet het sjoemelen natuurlijk niet zo open en bloot doen. Ja, dan vraag je om ellende. Wij komen gewoon af en toe bijeen in het bos. Af en toe gaan we met de rechtsbijstandverzekeraars op spannende “trektocht!”. Dat is erg leerzaam en goed voor de “eendracht”, zegt Sander D.

Je zou eens een keertje met Chris v. D. moeten babbelen die weet wel hoe je iedereen met handboeien op zak onder de duim moet houden. Sinds ik bevrind ben met Chris v. D. voelt de warme schoot bij Achmea als een warm stevig zadel, iedere keer weer!. Het is echt een verademing, zegt Sander D.

‘En daar kunnen wij dan weer een hoop van leren!’

Henkie neemt snel weer het woord.

“Maar je hebt ons waarschijnlijk niet voor niets op trektocht diep in het bos genomen.”, zegt Henkie.

Sander D. zegt dan ferm: “Klopt!” ‘Ik wil graag eerst naar “een speciale ontmoetingsplek” dan naar “het kasteel” en dan naar een verrassingsplek als dank voor jullie eendracht’. Daar kunnen wij dan weer een hoop van leren, vervolgt Sander D.

Sander D. blinddoekt de jongens opnieuw. Als een mol weet Sander D. alle paadjes in Nederland goed te vinden. Dus ook in het bos.

Sander D. brengt de beide jongens naar een ‘speciale ontmoetingsplek’.

“Normaal gesproken heb ik bij een spannende trektocht niet alleen mijn blinddoeken bij mij, maar ook handboeien.”

“Normaal gesproken heb ik bij een spannende trektocht niet alleen mijn blinddoek bij mij, maar ook handboeien. Sinds Erik aan de macht is bij de Nationale Politie en hij stevig, -zeg maar gerust muurvast- in het zadel zit, durf ik die handboeien niet meer mee te nemen.”

Ook het nieuwe spel “Boef” van de Nationale Politie hebben we zekerheidshalve maar weggegooid.

“Het enige leuke spel dat we hier graag spelen is het “pyramidespel”, zegt Sander D.

Het enige leuke spel dat we hier graag spelen is het “pyramidespel”, zegt Sander D.

Uiteindelijk mogen de blinddoeken af nadat de jongens aangeven dat zij hartelijk ontvangen zijn op de ontmoetingsplek van het ouwe jongenskrentenbrood netwerk.

Het lijkt wel “een hol” zegt Henkie. Dat klopt zegt Sander D. Dat is het ook. We noemen dit hol hier een zogenaamd “rovershol”. Daar worden lastige verzekerden die het bos zijn ingestuurd heen gestuurd of overgeheveld en, afhankelijk van de willekeurszin van de verzekeraar, wordt de verzekerde hier “kaal geplukt”.

“En ook daar kunnen wij dan weer een hoop van leren, zegt Sander D.”

“En daar plukken wij dan weer de vruchten van. En ook daar kunnen wij dan weer een hoop van leren ,zegt Sander D.”

“Henkie ga jij maar eens goed diep in het hol kijken”, zegt Sander D.

Henkie is helemaal in zijn nopjes van wat hij allemaal te leren krijgt van Sander D en voelt zich helemaal gevleid en aangenaam verrast van wat hij daar in het hol te zien krijgt:

De hele VIP van de top van het ouwe jongenskrentenbrood heeft plaats genomen in het hol. Ook Henkie, Henny en Sander nemen plaats. Het is een druk gezelschap met ook aardig wat notabelen.

Een aantal zijn verstopt in een hoekje, maar Henkie kan nog net goed zien dat naast de top van de verzekeraars, USG Legal, een aantal prominente notabelen, de top van SDU is zeer goed vertegenwoordigd, een paar (voormalige?) medewerkers van de Hoge Raad, waaronder de ex Advocaat-Generaal Johan Spier, een rechter van de rechtbank Noord-Nederland en wat andere rechters met wie hij weer bevrind is, de top van de Duthler Academy met enkele trouwe deelnemers, Pascal Besselink als beste twitteraar van Nederland en de doorgeleider van de Wet Arbeidsmarkt in Balans, met zijn vrindjes Barend Barentsen en Steven Jellinghaus.

Zelfs de startups “Eerlijk met Recht” en “Hello Law” hebben een warm plekje in het hol gevonden.

“Wat ontzettend leuk!” zeggen Henkie en Henny bijna simultaan. De tranen van geluk biggelen over de wangen van de jongens.

Sander D. neemt het woord. “Geacht gezelschap, geachte vrindjes van het ouwe jongenskrentenbrood netwerk, ons geluk kan vandaag niet op. We hebben er weer twee frisse knapen bij: Henkie en Henny.

“Even een korte introductie mijn waarde vrindjes”, vervolgt Sander D. “Henkie houdt van spannende trektochten.  Henny op zijn beurt is natuurlijk niet zijn echte naam. Dat is een geheime naam. In het Zuiden heeft iedereen met carnaval een aantal namen. Nou, Etienne van Bladel heet dan “Henny”.

Henny legt stamelend uit: “ja, hier ben ik ook niet blij mee natuurlijk, maar iemand zei dat ik in mijn studio in mijn kasteel zoveel prijzen weggeef aan het “ouwe jongenskrentenbrood”-netwerk, dat ze mij met carnaval Henny van “Henny Huisman” noemen.

Henny voelt zich ongemakkelijk en wil weg uit het hol.

Henny en Sander D. nemen afscheid van het gezelschap.

Henny vraagt aan Sander D. of hij nog een klein glaasje “au chateau” wil komen drinken. Daar zegt Sander D. geen “Nee” tegen.

“Ik ben verdwaald net als die verzekerde”

Henny zegt: “Ik weet de weg niet meer. Ik ben verdwaald net als die verzekerde klaarblijkelijk want die was ook in geen velden of wegen te bekennen.”

Sander D. stelt Henny gerust: “Geen zorgen ik heb bij de padvinderij methodes ontwikkeld om de weg terug te kunnen vinden in dit soort schrijnende situaties. Kijk, dit is een zogenaamde wichelroede. Op de schoot van Achmea heb ik daar flink mee geoefend. Hij begint nu al te wiebelen zegt Sander D. Sander D is helemaal in zijn nopjes.

In de verte zien Sander D. en Henny het kasteel, of beter gezegd “le chateau” van Henny liggen. De ophaalbrug leidt al snel naar de vertrekken.

“Laat Henkie maar zijn pleziertjes op de ontmoetingsplek in het bos hebben, ik weet wel beter”, zegt Henny. Henny laat Sander D. trots de studio zien en een heel harem aan mooie schoonheden die ieder moment gereed kunnen zijn voor een fotoshoot of voor een interview van zijn bladen verwelkomen de jongens.

In een van de andere vertrekken klinkt er muziek: iets van de Vengaboys. Die muziek heeft Henny wat aangepast voor leuke gelegenheden: “Boom, boom, boom I want you in my Studio Room”, klinkt het luid en duidelijk.

In weer een ander vertrek staan wel 500 bokalen opgesteld voor beste topadvocaat van Nederland in de categorie “hot” etc. etc..

En die kleine bokaal dan? vraagt Sander D. “Die is voor Bo-tje”, zegt Henny. Ja, DAS-onderzoeker Bo Holthinrichs. Die hebben we even tijdelijk “overgeheveld” naar Kifid. Hij is daar nu secretaris en helemaal in zijn element. Hij weet heel veel af van de vrije advocaatkeuze. En net als Pascal Besselink is hij Cum Fraude gecertificeerd, echt heel erg goed.”

“Cum fraude?” Zegt Sander D. “Oh ik vergis mij, ik haal die twee dingen altijd door elkaar”, zegt Henny. Ik bedoel Cum Laude. Besselink en Holthinrichs zijn cum laude beoordeeld. Dus dat is allemaal goed voor mekaar zo.

“Dan breekt het moment aan voor de verrassing”.

Dan breekt het moment aan voor de verrassing.

Sander D. zegt. “Laten we nog heel even terug gaan naar het hol want ik heb iets heel speciaals in petto.” We zijn in de rechtsbijstandverzekeringsbranche toe aan “groei” want er is de laatste tijd wel een afname te bespeuren in nieuwe klanten. Heel erg jammer, er komen nauwelijks nieuwe klanten bij.

Bij het hol aangekomen spreekt Sander D. het gezelschap opnieuw toe.

“Ook in Spanje/ España valt er nog veel te plukken en te sjoemelen”

“Mijn waarde vrindjes, het was weer ontzettend leerzaam. Maar er is nog meer te leren.”

“Ook in Spanje”, vervolgt Sander D.

In Spanje valt er nog zeer veel te plukken en te sjoemelen.

Wisten jullie bijvoorbeeld dat er in Spanje ook nog een ARAG  España en DAS España zijn?.

Een heel land om te besjoemelen!, zegt Sander D.

Volgende trektocht: Ibiza!

“Laten we in het geheim bijeen komen. Ik heb een reisbureau gevonden die een leuke aanbieding heeft met “Venga Airways”. We are going to Ibiza!”

Deel dit artikel:

Picture of Floris Zwartkruis

Floris Zwartkruis

Orange Legal is een modern en ambitieus juridisch advieskantoor voor bedrijven en particulieren binnen de Randstad, met specialisatie arbeidsrecht.

Laatste nieuws

Stuur ons een bericht

Neem direct contact op

Of vul onderstaand formulier in. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).