Hoe kan mijn arbeidsconflict worden opgelost?

Juridisch advies & rechtshulp

Neem contact met ons op voor juridisch advies & rechtshulp. We gaan ons uiterste best doen om ook voor jou de beste oplossing te realiseren.

Vaststellingsovereenkomst screenen

Heb je een (concept) vaststellingsovereenkomst van jouw werkgever ontvangen en wil je deze gratis door ons laten screenen? Dat kan!

Er zijn drie mogelijkheden om het arbeidsconflict met jouw werkgever op te lossen.

1.Opzeggen van de arbeidsovereenkomst.

Je kunt als werknemer de arbeidsovereenkomst opzeggen. Dit is niet zonder risico’s. Lees daarom dit artikel eerst en win tevoren juridisch advies in.

2.Beëindigen van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden

Werknemer en werkgever kunnen overwegen om er onderling uit proberen te komen.

Het is sterk af te raden om meteen aan de onderhandelingstafel met jouw werkgever te gaan zitten, laat staan om zomaar een beëindigingsovereenkomst (vaststellingsovereenkomst) te tekenen.

Laat je nooit onder druk zetten om iets te tekenen. Zeg dat je bedenktijd nodig hebt en er over wilt nadenken.

Je moet eerst weten of het zinvol is om überhaupt te onderhandelen en zo ja, tot hoever je moet gaan met onderhandelen om een uitstekend resultaat te kunnen bepalen. Overvragen kan ook leiden tot een deksel op de neus.

Hoe weet je dan of het zinvol is om te onderhandelen en zo ja, tot hoever je moet gaan? Dat kan alleen als je weet wat jouw rechtspositie is.

Orange Legal is een meester in het bepalen van jouw rechtspositie, het bepalen van de beste strategie, het onderhandelen (en zonodig heronderhandelen). Je kunt er op rekenen dat wij ons uiterste best voor jou zullen doen om het beste onderhandelingsresultaat voor jou trachten te behalen.

Het behaalde resultaat moet vervolgens worden vastgelegd in een zogeheten beëindigingsovereenkomst (vaststellingsovereenkomst). Heeft jouw werkgever al een vaststellingsovereenkomst aangeboden? Maak meteen gebruik van de mogelijkheid gratis screenen vaststellingsovereenkomst.

3. Einde van de arbeidsovereenkomst via de rechter

Soms komen partijen er niet uit. De onafhankelijke rechter kan dan uitkomst bieden.

We hebben ruime en uitstekende ervaring met het voeren van procedures bij de rechter. Bij spoedeisende kwesties kan een Kort Geding uitkomst bieden voor een spoedoplossing.

Het opstarten van een juridische procedure betekent niet dat partijen er niet alsnog onderling uit kunnen komen.

JURIDISCH ADVIES OF RECHTSBIJSTAND AL V.A. € 299

Prepaid rechtshulppakketten

Alleen bij Orange Legal kunnen van tevoren extra voordelig uren juridisch advies of rechtsbijstand voor arbeidsrechtzaken/ontslagzaken tevoren worden ingekocht via een prepaid deal met gemodereerd vervolgtarief.
Neem direct contact op

Juridisch advies & rechtshulp

Of laat hieronder je naam en telefoonnummer achter. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).
Gratis check

Vaststellingsovereenkomst screenen

Stuur ons een bericht

Neem direct contact op

Of vul onderstaand formulier in. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).