Dossieropbouw. Hoe bouw je een personeelsdossier op?

Juridisch advies & rechtshulp

Neem contact met ons op voor juridisch advies & rechtshulp. We gaan ons uiterste best doen om ook voor jou de beste oplossing te realiseren.

Vaststellingsovereenkomst screenen

Heb je een (concept) vaststellingsovereenkomst van jouw werkgever ontvangen en wil je deze gratis door ons laten screenen? Dat kan!

Een werkgever is verplicht om van iedere werknemer een personeelsdossier bij te houden.

Het belang van een zorgvuldig en compleet personeelsdossier

Het is niet alleen verplicht, maar ook zeer raadzaam om over een volledig, zorgvuldig en consequent opgebouwd personeelsdossier te beschikken.

Met name in de situatie dat er één of meerdere werknemers moeten worden ontslagen is een goed personeelsdossier een belangrijke basis voor de voorbereiding van een ontslag. Het scheelt tijd, energie, kosten en beperkt de risico´s van het moeten betalen van hoge ontslagvergoedingen als een goed opgebouwd personeelsdossier beschikbaar is.

Tijdens een ontslagprocedure moeten stukken uit het personeelsdossier worden overgelegd.

Ook indien er spoedig moet worden gehandeld, bijvoorbeeld bij een voornemen tot ontslag op staande voet, is het van belang dat met het oog op te verlenen rechtsbijstand snel een goed opgebouwd personeelsdossier kan worden overgedragen om de haalbaarheid van het ontslag op staande voet mede op basis van het personeelsdossier te kunnen toetsen.

Het niet hebben van een goed opgebouwd personeelsdossier wordt door de rechter keihard afgestraft. De werkgever kan dan voor onaangename verrassingen komen te staan tijdens een ontslagprocedure bij de rechter en/of geconfronteerd worden met (zeer) hoge ontslagvergoedingen. Als werkgever sta je dus sterker met een goed opgebouwd personeelsdossier.

JURIDISCH ADVIES OF RECHTSBIJSTAND AL V.A. € 299

Prepaid rechtshulppakketten

Alleen bij Orange Legal kunnen van tevoren extra voordelig uren juridisch advies of rechtsbijstand voor arbeidsrechtzaken/ontslagzaken tevoren worden ingekocht via een prepaid deal met gemodereerd vervolgtarief.
Neem direct contact op

Juridisch advies & rechtshulp

Of laat hieronder je naam en telefoonnummer achter. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).
Gratis check

Vaststellingsovereenkomst screenen

Stuur ons een bericht

Neem direct contact op

Of vul onderstaand formulier in. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).