Kan ik Orange Legal inschakelen met een rechtsbijstandverzekering?

Juridisch advies & rechtshulp

Neem contact met ons op voor juridisch advies & rechtshulp. We gaan ons uiterste best doen om ook voor jou de beste oplossing te realiseren.

Vaststellingsovereenkomst screenen

Heb je een (concept) vaststellingsovereenkomst van jouw werkgever ontvangen en wil je deze gratis door ons laten screenen? Dat kan!

Ja, Orange Legal kan ook worden ingeschakeld met een rechtsbijstandverzekering.

De vrije advocaatkeuze en de vrije keuze voor externe rechtsbijstand

Neem gerust nu contact met ons op zodat wij je kunnen helpen met de begeleiding bij jouw rechtsbijstandverzekering om met succes beroep te doen op de ´vrije keuze´ voor externe rechtsbijstand bij (uitsluitend) arbeidsrechtzaken. De begeleiding om in aanmerking te komen voor het recht op de vrije keuze voor externe rechtsbijstand is meestal gratis. Dus doe daar je voordeel mee.

De vrije advocaatkeuze of het recht op externe rechtsbijstand houdt in dat je als consument (verzekerde) zowel voorafgaande aan als tijdens een gerechtelijke procedure recht hebt op de jou zélf gekozen externe advocaat/jurist.

Het recht op de vrije keuze voor externe rechtsbijstand is meermaals bevestigd door de hoogste Europese rechter: het Europese Hof van Justitie.

De vrije keuze voor externe rechtsbijstand is niet alleen mogelijk, maar ook jouw volledige recht!

Maak gebruik van de mogelijkheid om je te begeleiden bij de ´vrije keuze voor externe rechtsbijstand´ bij arbeidsrechtzaken en voorkom:

  1. Een hoop administratieve rompslomp met de verzekeraar en oeverloze discussies, waaronder dekkingsdiscussies.
  2. Dat de verzekeraar probeert om drogredenen te hanteren in de hoop dat zij de zaak zelf kunnen behandelen met een jurist van de verzekeraar die in gemiddeld 5,5 uur jouw dossier van A tot Z afwikkelt.
  3. Dat de verzekeraar jou koppelt aan een advocaat/jurist van een netwerkkantoor van de verzekeraar die buiten jouw medeweten zogeheten ´fixed fee afspraken´ heeft gemaakt. Stiekem wordt jouw dekking op papier dan tot een minimum beperkt omdat deze jurist de zaak voor een aantal honderd euro van top tot teen afwikkelt.Wil je zien hoe je als consument met jouw rechtsbijstandverzekering bedonderd wordt, welk risico je loopt en waar je goed op moet letten?

    Bekijk dan de TV-uitzendingen van 5 december 2016 en 4 en 25 maart 2019 van Avro Tros Radar waarin Antoinette Hertsenberg in gesprek gaat met mr. Floris Zwartkruis (Orange Legal).

  4. Schikkingstunnelvisie en geforceerd schikken ten koste van jouw belangen.

Mr. Floris Zwartkruis (Orange Legal) is diverse malen als expert te zien geweest bij het TV-programma AvroTros Radar om de ernstige tekortkomingen, de wantoestanden en het gesjoemel van de rechtsbijstandverzekering aan te kaarten.

Maak handig gebruik van de uitgebreide expertise van Orange Legal op de perfecte combinatie van de gebieden arbeidsrecht en rechtsbijstandverzekeringen. Neem gerust nu contact op zodat we meestal gratis kunnen beoordelen of ook jij in aanmerking komt voor de ´vrije keuze voor externe rechtsbijstand´ bij (uitsluitend) arbeidsrechtzaken.

Vrije advocaatkeuze

JURIDISCH ADVIES OF RECHTSBIJSTAND AL V.A. € 299

Prepaid rechtshulppakketten

Alleen bij Orange Legal kunnen van tevoren extra voordelig uren juridisch advies of rechtsbijstand voor arbeidsrechtzaken/ontslagzaken tevoren worden ingekocht via een prepaid deal met gemodereerd vervolgtarief.
Neem direct contact op

Juridisch advies & rechtshulp

Of laat hieronder je naam en telefoonnummer achter. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).
Gratis check

Vaststellingsovereenkomst screenen

Stuur ons een bericht

Neem direct contact op

Of vul onderstaand formulier in. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).