Wat moet ik doen als mijn werkgever kritiek heeft op mijn functioneren?

Juridisch advies & rechtshulp

Neem contact met ons op voor juridisch advies & rechtshulp. We gaan ons uiterste best doen om ook voor jou de beste oplossing te realiseren.

Vaststellingsovereenkomst screenen

Heb je een (concept) vaststellingsovereenkomst van jouw werkgever ontvangen en wil je deze gratis door ons laten screenen? Dat kan!

Goed werkgeverschap

Jouw werkgever is verplicht om als een goed werkgever te handelen.

Dossieropbouw

Goed werkgeverschap houdt ook in dat de werkgever verplicht is een zorgvuldig en consequent dossier op te bouwen met daarin o.a. periodieke functionerings- en beoordelingsverslagen. Deze verslagen moeten inhoudelijk consequent zijn en logischerwijs op elkaar aansluiten.

Het is bijvoorbeeld niet geloofwaardig indien gedurende tien jaar lovende kritieken zijn geweest op jouw functioneren als “teamplayer” en plotseling melding wordt gemaakt in het laatste functioneringsverslag dat al enkele jaren merkbaar is dat jouw functioneren in teamverband achteruit gaat “zodat er spoedig verbetering moet komen”.

Er is dan sprake van een onvoldoende zorgvuldig en consequent opgebouwd personeelsdossier.

Vaak houdt de plotselinge ommezwaai in verslaglegging of beoordeling over het functioneren een verkapt argument in om het dienstverband trachten te beëindigen.

Los van de vereiste zorgvuldigheid van de opbouw en de consequentheid in de opbouw dient werkgever echter nog te voldoen aan een aantal andere vereisten.

Verbetertraject bij disfunctioneren

Zo moet werkgever in geval van disfunctioneren een constructief verbetertraject aanbieden.

Het verbetertraject kan bijvoorbeeld worden ingevuld met opleidingen/cursussen. Ook de inzet van een coach is een goede optie.

Persoonlijke omstandigheden

Werkgever moet bovendien rekening houden met persoonlijke omstandigheden, zoals leeftijd, hoe lang je al werkzaam bent voor het bedrijf en met jouw arbeidspositie.

Herplaatsingsmogelijkheden

Werkgever moet ten slotte onderzoeken of er voor jou herplaatsingsmogelijkheden zijn in een andere passende functie.

Vermoeden dat werkgever ontslag voorbereidt met als (drog-) reden 'disfunctioneren'.

Indien je het vermoeden hebt dat werkgever bezig is om aan te sturen op ontslag wegens vermeend disfunctioneren, neem dan meteen contact met ons op.

De rechter zal de arbeidsovereenkomst niet ontbinden indien het personeelsdossier onvoldoende zorgvuldig en inconsequent is opgebouwd.

Via de mogelijkheid van juridisch advies kunnen we voor jouw specifieke situatie concepten van reacties maken in de communicatie met jouw werkgever met het primaire doel om een eventueel ontslagvoornemen in duigen te laten vallen. Het secundaire doel zal zijn om het conflict spoedig te laten eindigen.

Indien werkgever dan toch doorzet, dan sta je er juridisch aanmerkelijk sterker voor in geval van een juridische procedure.

JURIDISCH ADVIES OF RECHTSBIJSTAND AL V.A. € 299

Prepaid rechtshulppakketten

Alleen bij Orange Legal kunnen van tevoren extra voordelig uren juridisch advies of rechtsbijstand voor arbeidsrechtzaken/ontslagzaken tevoren worden ingekocht via een prepaid deal met gemodereerd vervolgtarief.
Neem direct contact op

Juridisch advies & rechtshulp

Of laat hieronder je naam en telefoonnummer achter. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).
Gratis check

Vaststellingsovereenkomst screenen

Stuur ons een bericht

Neem direct contact op

Of vul onderstaand formulier in. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).