Wanneer heb ik géén recht op loon tijdens ziekte?

Juridisch advies & rechtshulp

Neem contact met ons op voor juridisch advies & rechtshulp. We gaan ons uiterste best doen om ook voor jou de beste oplossing te realiseren.

Vaststellingsovereenkomst screenen

Heb je een (concept) vaststellingsovereenkomst van jouw werkgever ontvangen en wil je deze gratis door ons laten screenen? Dat kan!

Volgens de wet (artikel 7:629 lid 1 BW) moet een werkgever tijdens ziekte van de werknemer gedurende twee jaar (104 weken) het loon doorbetalen voor tenminste 70%. Het eerste jaar (52 weken) moet tenminste het geldende minimumloon worden betaald.

Echter, hierop zijn blijkens artikel 7;629 lid 3 sub a BW uitzonderingen van toepassing.

Indien de ziekte is veroorzaakt door de opzet van de werknemer bestaat geen recht op loon. Te denken is aan de situatie dat werknemer tijdens werk drugs gebruikt en daardoor uitvalt wegens ziekte.

Ook indien de werknemer tijdens de sollicitatie en de daaropvolgende keuring liegt (valse informatie verstrekt) en vervolgens niet kan voldoen aan de voor de functie geldende belastbaarheidsvereisten, dan heeft werknemer geen recht op loon tijdens de daaropvolgende ziekte.

JURIDISCH ADVIES OF RECHTSBIJSTAND AL V.A. € 299

Prepaid rechtshulppakketten

Alleen bij Orange Legal kunnen van tevoren extra voordelig uren juridisch advies of rechtsbijstand voor arbeidsrechtzaken/ontslagzaken tevoren worden ingekocht via een prepaid deal met gemodereerd vervolgtarief.
Neem direct contact op

Juridisch advies & rechtshulp

Of laat hieronder je naam en telefoonnummer achter. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).
Gratis check

Vaststellingsovereenkomst screenen

Stuur ons een bericht

Neem direct contact op

Of vul onderstaand formulier in. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).