Wanneer moet ik een deskundigenoordeel aanvragen?

Juridisch advies & rechtshulp

Neem contact met ons op voor juridisch advies & rechtshulp. We gaan ons uiterste best doen om ook voor jou de beste oplossing te realiseren.

Vaststellingsovereenkomst screenen

Heb je een (concept) vaststellingsovereenkomst van jouw werkgever ontvangen en wil je deze gratis door ons laten screenen? Dat kan!

Deskundigenoordeel UWV

Je kunt een deskundigenoordeel aanvragen bij het UWV als je het oneens bent met de bedrijfsarts of de werkgever over de re-integratie. Indien je bijvoorbeeld van mening bent dat de werkgever onvoldoende aan re-integratie inspanningen heeft voldaan of over het werk dat de werkgever aanbiedt.

UWV kan naar aanleiding van het aangevraagde deskundigenoordeel een loonsanctie opleggen aan de werkgever.

Volgens de wet (artikel 7:629 lid 1 BW) moet een werkgever tijdens ziekte van de werknemer gedurende twee jaar (104 weken) het loon doorbetalen voor tenminste 70%. Het eerste jaar (52 weken) moet tenminste het geldende minimumloon worden betaald.

Door de loonsanctie van het UWV kan de gebruikelijke loonbetalingsverplichting van maximaal twee jaar alsdan tot maximaal één jaar extra worden verlengd (tot maximaal drie jaar).

Het deskundigenoordeel wordt verstrekt door de verzekeringsarts van UWV of door een arbeidsdeskundige.

De kosten van het deskundigenoordeel moeten worden voorgeschoten door de aanvrager. Voor de werknemer kost het deskundigenoordeel ongeveer € 100. Indien het deskundigenoordeel in jouw voordeel is, kost het uiteindelijk niets.

Ook als het UWV oordeelt dat het deskundigenoordeel prematuur is aangevraagd, kost het niets. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn indien werkgever weliswaar onvoldoende inspanningen heeft verricht, maar hieruit nog geen directe gevolgen uit ontstaan voor de werknemer. Te denken is aan de situatie dat een tweede deskundigenoordeel wordt aangevraagd, terwijl recent reeds een ander deskundigenoordeel voldoende duidelijkheid bood.

JURIDISCH ADVIES OF RECHTSBIJSTAND AL V.A. € 299

Prepaid rechtshulppakketten

Alleen bij Orange Legal kunnen van tevoren extra voordelig uren juridisch advies of rechtsbijstand voor arbeidsrechtzaken/ontslagzaken tevoren worden ingekocht via een prepaid deal met gemodereerd vervolgtarief.
Neem direct contact op

Juridisch advies & rechtshulp

Of laat hieronder je naam en telefoonnummer achter. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).
Gratis check

Vaststellingsovereenkomst screenen

Stuur ons een bericht

Neem direct contact op

Of vul onderstaand formulier in. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).