Ben ik verplicht om aan mediation te doen met mijn werkgever in een arbeidsconflict?

Juridisch advies & rechtshulp

Neem contact met ons op voor juridisch advies & rechtshulp. We gaan ons uiterste best doen om ook voor jou de beste oplossing te realiseren.

Vaststellingsovereenkomst screenen

Heb je een (concept) vaststellingsovereenkomst van jouw werkgever ontvangen en wil je deze gratis door ons laten screenen? Dat kan!

Soms kan mediation helpen om het conflict te beëindigen.

Via mediation kunnen partijen onder leiding van een neutrale derde trachten tot een oplossing te komen. De kosten van mediation komen in beginsel voor rekening van de werkgever. In de praktijk betaalt de werkgever altijd de kosten van de mediator. Het mediationtraject beslaat meestal ca. 4 uur in sessies van bijvoorbeeld 2 X 2 uur.

Uitgangspunt is wel dat een mediation zinvol moet kunnen zijn. Als partijen er voor de sier aan deelnemen, dan dient mediation meestal geen enkel doel. Mediation is in dat geval niet verplicht.

Je moet echter wel voorkomen dat je een voorstel tot mediation lichtvaardig afslaat. Dat kan jouw rechtspositie nadelig beïnvloeden.

Werknemer doet er daarom goed aan om schriftelijk vast te leggen in een e-mail of brief aan de werkgever waarom mediation geen zin zal hebben.

Mocht het tot een procedure komen, dan kan de werknemer aan de rechter duidelijk motiveren en onderbouwen waarom is afgezien van de mediation. Dat voorkomt dat een onnodige of kansloze procedure wordt gevoerd met alle gevolgen van dien.

Wij kunnen jou rechtsbijstand geven tijdens de mediation. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

JURIDISCH ADVIES OF RECHTSBIJSTAND AL V.A. € 299

Prepaid rechtshulppakketten

Alleen bij Orange Legal kunnen van tevoren extra voordelig uren juridisch advies of rechtsbijstand voor arbeidsrechtzaken/ontslagzaken tevoren worden ingekocht via een prepaid deal met gemodereerd vervolgtarief.
Neem direct contact op

Juridisch advies & rechtshulp

Of laat hieronder je naam en telefoonnummer achter. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).
Gratis check

Vaststellingsovereenkomst screenen

Stuur ons een bericht

Neem direct contact op

Of vul onderstaand formulier in. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).