Wat kan ik doen als mijn werkgever de loonbetaling opschort of stopzet?

Juridisch advies & rechtshulp

Neem contact met ons op voor juridisch advies & rechtshulp. We gaan ons uiterste best doen om ook voor jou de beste oplossing te realiseren.

Vaststellingsovereenkomst screenen

Heb je een (concept) vaststellingsovereenkomst van jouw werkgever ontvangen en wil je deze gratis door ons laten screenen? Dat kan!

Wanneer werkgever het loon ten onrechte heeft opgeschort of stopgezet dan kan werknemer via rechtsbijstand een zogeheten loonvorderingsprocedure in Kort Geding starten. Je moet wel eerst een deskundigenoordeel bij het UWV aanvragen.

Werknemer kan vervolgens in de spoedprocedure een vordering instellen bij de rechter in Kort Geding met als inzet om werknemer veroordeeld te krijgen om alsnog het verschuldigde loon te betalen.

Bovendien kan namens de werknemer worden gevorderd dat werkgever wordt veroordeeld om conform de wet (artikel 7:625 lid 1 BW) ook de wettelijke verhoging te betalen van maximaal 50% van het verschuldigde loon. De verhoging is een vertragingsboete als werkgever dit valt toe te rekenen en is als volgt opgebouwd:

Indien werkgever in gebreke blijft met het betalen van loon, dan is werkgever in beginsel verschuldigd: de vierde tot en met de achtste werkdag vijf procent per dag en voor elke volgende werkdag 1 procent per dag tot een maximum van 50%.

JURIDISCH ADVIES OF RECHTSBIJSTAND AL V.A. € 299

Prepaid rechtshulppakketten

Alleen bij Orange Legal kunnen van tevoren extra voordelig uren juridisch advies of rechtsbijstand voor arbeidsrechtzaken/ontslagzaken tevoren worden ingekocht via een prepaid deal met gemodereerd vervolgtarief.
Neem direct contact op

Juridisch advies & rechtshulp

Of laat hieronder je naam en telefoonnummer achter. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).
Gratis check

Vaststellingsovereenkomst screenen

Stuur ons een bericht

Neem direct contact op

Of vul onderstaand formulier in. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).