Bouw ik vakantiedagen op tijdens ziekte?

Juridisch advies & rechtshulp

Neem contact met ons op voor juridisch advies & rechtshulp. We gaan ons uiterste best doen om ook voor jou de beste oplossing te realiseren.

Vaststellingsovereenkomst screenen

Heb je een (concept) vaststellingsovereenkomst van jouw werkgever ontvangen en wil je deze gratis door ons laten screenen? Dat kan!

Ook tijdens ziekte worden vakantiedagen opgebouwd.

Doorgaans zijn de vakantiedagen nog opneembaar tot zes maanden na afloop van het jaar waarin de vakantiedagen zijn opgebouwd. Dit volgt uit de wet (artikel 7:640a BW).

Echter, indien werknemer door ziekte redelijkerwijs niet in staat is geweest om de opgebouwde vakantiedagen vóór afloop van de termijn van zes maanden te benutten, dan kunnen deze ook nadien nog worden opgenomen. Werkgever is in ieder geval verplicht om de werknemer in staat te stellen om de vakantiedagen ook nadien op te nemen indien sprake is van langdurige arbeidsongeschiktheid.

JURIDISCH ADVIES OF RECHTSBIJSTAND AL V.A. € 299

Prepaid rechtshulppakketten

Alleen bij Orange Legal kunnen van tevoren extra voordelig uren juridisch advies of rechtsbijstand voor arbeidsrechtzaken/ontslagzaken tevoren worden ingekocht via een prepaid deal met gemodereerd vervolgtarief.
Neem direct contact op

Juridisch advies & rechtshulp

Of laat hieronder je naam en telefoonnummer achter. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).
Gratis check

Vaststellingsovereenkomst screenen

Stuur ons een bericht

Neem direct contact op

Of vul onderstaand formulier in. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).