Wat moet ik doen als ik een arbeidsconflict heb tijdens ziekte?

Juridisch advies & rechtshulp

Neem contact met ons op voor juridisch advies & rechtshulp. We gaan ons uiterste best doen om ook voor jou de beste oplossing te realiseren.

Vaststellingsovereenkomst screenen

Heb je een (concept) vaststellingsovereenkomst van jouw werkgever ontvangen en wil je deze gratis door ons laten screenen? Dat kan!

Het kan voorkomen dat voorafgaande aan of tijdens ziekte een arbeidsconflict met de werkgever bestaat of ontstaat.

Situationele arbeidsongeschiktheid

Situationele arbeidsongeschiktheid wil zeggen dat door omstandigheden op het werk arbeidsongeschiktheid is ontstaan.

Als voorbeelden kunnen worden genoemd: een ziekmakende werkdruk of werksfeer. Maar ook: pesten op de werkplek terwijl de werkgever dit geen halt toeroept of er zelfs in participeert vanuit de directie of leidinggevenden. Een onveilige werkplek kan ook resulteren in situationele arbeidsongeschiktheid.

En last, but not least: een arbeidsconflict. Een arbeidsconflict kan op diverse manieren ontstaan. De veroorzaker treft verwijt, maar er kan ook mede ´culpa´ (schuld) ontstaan door in het conflict hard mee te doen. Dan hebben er twee schuld.

Arbeidsconflicten lossen vaak niet vanzelf op. En zowel op de werknemer als werkgever rust de verplichting om de-escalerend op te treden en te zoeken naar overleg.

JURIDISCH ADVIES OF RECHTSBIJSTAND AL V.A. € 299

Prepaid rechtshulppakketten

Alleen bij Orange Legal kunnen van tevoren extra voordelig uren juridisch advies of rechtsbijstand voor arbeidsrechtzaken/ontslagzaken tevoren worden ingekocht via een prepaid deal met gemodereerd vervolgtarief.
Neem direct contact op

Juridisch advies & rechtshulp

Of laat hieronder je naam en telefoonnummer achter. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).
Gratis check

Vaststellingsovereenkomst screenen

Stuur ons een bericht

Neem direct contact op

Of vul onderstaand formulier in. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).