Ben ik verplicht om aan mediation te doen met mijn werkgever in een arbeidsconflict?

Juridisch advies & rechtshulp

Neem contact met ons op voor juridisch advies & rechtshulp. We gaan ons uiterste best doen om ook voor jou de beste oplossing te realiseren.

Vaststellingsovereenkomst screenen

Heb je een (concept) vaststellingsovereenkomst van jouw werkgever ontvangen en wil je deze gratis door ons laten screenen? Dat kan!

Als mediation kan worden gekwalificeerd als een “redelijk voorschrift” van de werkgever of aangewezen deskundige (bijvoorbeeld bedrijfsarts) dan ben je als werknemer verplicht om aan de mediation deel te nemen. Je kunt deze dan niet weigeren.

Er kan sprake zijn van een ´redelijk voorschrift´ indien mediation door de bedrijfsarts wordt geadviseerd én de werkgever aan de mediation redelijke voorwaarden verbindt én de werkgever met de werknemer in overleg treedt over wie als mediator optreedt.

JURIDISCH ADVIES OF RECHTSBIJSTAND AL V.A. € 299

Prepaid rechtshulppakketten

Alleen bij Orange Legal kunnen van tevoren extra voordelig uren juridisch advies of rechtsbijstand voor arbeidsrechtzaken/ontslagzaken tevoren worden ingekocht via een prepaid deal met gemodereerd vervolgtarief.
Neem direct contact op

Juridisch advies & rechtshulp

Of laat hieronder je naam en telefoonnummer achter. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).
Gratis check

Vaststellingsovereenkomst screenen

Stuur ons een bericht

Neem direct contact op

Of vul onderstaand formulier in. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).