Heb ik recht op een getuigschrift bij het einde van de arbeidsovereenkomst?

Juridisch advies & rechtshulp

Neem contact met ons op voor juridisch advies & rechtshulp. We gaan ons uiterste best doen om ook voor jou de beste oplossing te realiseren.

Vaststellingsovereenkomst screenen

Heb je een (concept) vaststellingsovereenkomst van jouw werkgever ontvangen en wil je deze gratis door ons laten screenen? Dat kan!

Werknemer heeft bij het einde van de arbeidsovereenkomst recht op een getuigschrift. Dit volgt uit artikel 7:656 BW.

Indien werkgever weigert aan het verzoek van de werknemer te voldoen, kan deze aansprakelijk worden gesteld voor alle schade die hieruit voortvloeit. Ook naar derden toe. Dit is bepaald in artikel 7:656 lid 4 BW.

De werkgever moet in het getuigschrift vermelden begin- en einddatum van het dienstverband, de aard van de verrichte werkzaamheden en de arbeidsduur per dag of per week.

Indien werknemer dit niet wil, dan mag de werkgever in het getuigschrift niet vermelden hoe de werknemer (naar het oordeel van de werkgever) heeft verricht, hoe de arbeidsovereenkomst ten einde is gekomen alsmede wat de reden hiervan is geweest.

Indien werknemer de arbeidsovereenkomst heeft opgezegd en de werknemer in verband hiermee een vergoeding verschuldigd is, is de werkgever gerechtigd om dit in het getuigschrift te vermelden. Dit is bepaald in artikel 7:656 lid 4 BW.

JURIDISCH ADVIES OF RECHTSBIJSTAND AL V.A. € 299

Prepaid rechtshulppakketten

Alleen bij Orange Legal kunnen van tevoren extra voordelig uren juridisch advies of rechtsbijstand voor arbeidsrechtzaken/ontslagzaken tevoren worden ingekocht via een prepaid deal met gemodereerd vervolgtarief.
Neem direct contact op

Juridisch advies & rechtshulp

Of laat hieronder je naam en telefoonnummer achter. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).
Gratis check

Vaststellingsovereenkomst screenen

Stuur ons een bericht

Neem direct contact op

Of vul onderstaand formulier in. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).