Mag ik bij de concurrent van mijn werkgever gaan werken als de arbeidsovereenkomst ten einde is?

Juridisch advies & rechtshulp

Neem contact met ons op voor juridisch advies & rechtshulp. We gaan ons uiterste best doen om ook voor jou de beste oplossing te realiseren.

Vaststellingsovereenkomst screenen

Heb je een (concept) vaststellingsovereenkomst van jouw werkgever ontvangen en wil je deze gratis door ons laten screenen? Dat kan!

Het kan zijn dat in jouw arbeidsovereenkomst een zogeheten ´concurrentiebeding´ is opgenomen.

Het concurrentiebeding houdt in dat je gedurende een bepaalde tijd en/of binnen een bepaald rayon geen (soortgelijke) werkzaamheden bij een andere (concurrerende) werkgever mag verrichten. Ook kan het beding inhouden dat je niet voor jezelf (concurrerende) werkzaamheden mag uitvoeren (ook als Eenmanszaak, VOF, maatschap).

Het concurrentiebeding speelt vooral indien je na het einde van de arbeidsovereenkomst aan de slag wilt bij een andere werkgever en gebruik wilt maken van kennis en gegevens van klanten van je oude werkgever. Dan kan het onder omstandigheden onrechtmatig zijn om in dienst te treden van de nieuwe werkgever. Dat is met name het geval indien afbreuk wordt gedaan aan het klantenbestand van de oude werkgever.

Een concurrentiebeding mag uitsluitend schriftelijk overeen worden gekomen. Voor contracten van bepaalde tijd geldt dat de werkgever zwaarwegende bedrijfsbelangen moet kunnen aantonen en deze moeten duidelijk inzichtelijk worden gemaakt. De bedrijfsbelangen moeten bestaan op het moment dat het concurrentiebeding is overeengekomen én op het moment dat werkgever beroep hierop doet. Is dat niet het geval? Dan kun je hier met succes tegen op komen.

Wil je weten hoe je onder het concurrentiebeding kunt uit komen? Neem gerust contact op.

JURIDISCH ADVIES OF RECHTSBIJSTAND AL V.A. € 299

Prepaid rechtshulppakketten

Alleen bij Orange Legal kunnen van tevoren extra voordelig uren juridisch advies of rechtsbijstand voor arbeidsrechtzaken/ontslagzaken tevoren worden ingekocht via een prepaid deal met gemodereerd vervolgtarief.
Neem direct contact op

Juridisch advies & rechtshulp

Of laat hieronder je naam en telefoonnummer achter. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).
Gratis check

Vaststellingsovereenkomst screenen

Stuur ons een bericht

Neem direct contact op

Of vul onderstaand formulier in. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op (meestal binnen enkele uren).